Den Klassiske
Junior
Konkurrence

Hvad

Den Klassiske Juniorkonkurrence er en konkurrence for børn og unge mellem 8 og 16 år. Konkurrencen omfatter alle klassiske musikinstrumenter.

Bemærk: Du må ikke være fyldt 17 år på konkurrencedagen.

Hvor

Konkurrencen foregår over to weekender. Den første weekend afholdes selve konkurrencen på Hvidovre Musikskole og weekenden efter er der Priskoncert i Koncertsalen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Hvornår

Konkurrencen afholdes næste gang d. 1.-2. oktober og d. 9. oktober 2022. Nærmere information om tilmelding følger.

Hvordan

I den første weekend konkurrencen finder sted, skal der spilles foran dommerpanelet.  Spillede værker må max vare 5 minutter i alt. Deltagere er selv ansvarlige for honorering og tilstedeværelse af akkompagnatører.

Alle deltagere vinder 3., 2., 1. eller Guld pris. Fordelingen af priser bliver annonceret på hjemmesiden samt sendt ud til deltagerne hurtigst muligt efter den første weekend. Der udvælges en repræsentant fra hver pris-kategori til at spille ved Pris-koncerten den efterfølgende søndag. Alle Guld-prismodtagere spiller ved koncerten. Derudover kommer alle deltagere på scenen og modtager deres præmier.

Dommerpanelet

Rikke Sandberg, klaver
John Kruse, klarinet
Stine Hasbirk, bratsch
Ketil Christensen, trompet
Line Fredens, violin
Ingemar Brantelid, cello
Juryformand Toke Lund Christiansen, fløjte

Konkurrencen afholdes i samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og er støttet af Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.