Jacob Gade

Talentprogram

Jacob Gades Legat har med støtte fra Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond igangsat et talentprogram, hvis formål er at samle og styrke talentudviklingsarbejdet i Danmark med henblik på at skabe et miljø som på landsplan kan løfte niveauet og fastholde interessen for at spille klassisk musik i aldersgruppen 12-19 år.

Gennem afholdelse af Den Klassiske Juniorkonkurrence, Den Unge Kammermusikkonkurrence og Jacob Gade Violinkonkurrence, vil Jacob Gades Legat stimulere Danmarks unge instrumentalister både individuelt og sammen til at forberede sig mod en række konkrete mål.

Udover instrumentalkonkurrencerne er der igangsat et talentprogram med henblik på at løfte det højeste niveau på landsplan, samt bruge dette niveau til at motivere unge instrumentalister og deres undervisere bredt i hele Danmark.

Jacob Gades Legat vil skabe et miljø på tværs af de forskellige danske musikmiljøer, hvor de mest engagerede og talentfulde unge instrumentalister (12-19 år) får mulighed for at strække sig så langt de vil – og kan – sammen med hinanden.

Hensigten er at skabe rammer for at de unge får mulighed for at bruge det, de kan her og nu, og opleve hvad de kan skabe med det. Kort sagt, at træde i karakter som skabende kunstnere.

De tilbydes forskellige kontekster som alle er kendetegnet med høj ekspertise og professionalisme.

 De unge er i talentprogrammet i en tre-årig periode, hvor de gennem forskellige aktiviteter udvikler sig som musikere på mange parametre. De arbejder med nogle af de dygtigste, internationale musikere, spiller koncerter, deltager i workshops og meget mere.

De unge talenter

Valdemar Wenzel Most, klaver
William Guldfred, klaver
Robin Wohner, klaver
Selma Teilmann, violin
Freja Rasch Eskildsen, violin
Alana Hjort, violin
Valdemar Skibsted Tönshoff, klarinet
Clara Fink-Jensen, basun
Bjarke Schouscoe, fagot
Anoushka Avila Ingemann, cello
Rune Leicht Lund, klaver